INTRODUCTION

Jumaat, 11 Januari 2013

MISTERI: LUKISAN BERPENGHUNI

           Assalamualaikum dan selamat beristirahat. Entri pada hari ini adalah untuk bersama-sama kita berkongsi pendapat dan juga pandangan anda mengenai beberapa buah lukisan yang dikatakan berpenghuni. Sejauh manakah rasionalnya? Anda tentukan. Lukisan-lukisan ini dikatakan sebagai berpenghuni kerana terdapat insiden-insiden dan kisah di sebalik lukisan-lukisan ini. Berita mengenai lukisan-lukisan ini sebenarnya sudah lama tersebar ke seluruh dunia tetapi mungkin ada di antara kita yang masih tidak mengetahui mengenai lukisan-lukisan ini.
 Apakah kesimpulan yang dapat dilihat daripada lukisan hasil karya Bill Stoneham ini? Kelihatan dua orang kanak-kanak, seorang lelaki dan seorang perempuan yang memegang boneka dan terlihat tangan-tangan kecil di belakang mereka. Mungkin ada mesej yang ingin disampaikan daripada lukisan ini atau terdapat sebuah kisah yang diperincikan menjadi sebuah lukisan. Lukisan itu terus dijual daripada satu tangan ke tangan yang lain. Apa yang menjadi tanda tanya ialah setiap pemilik lukisan itu mengalami gangguan yang hampir sama. Lukisan kedua ini juga mempunyai kisahnya yang tersendiri.
 Kita juga pernah digemparkan dengan lukisan ketiga ini. Menurut sumber, lukisan ini dilukis oleh seorang perempuan daripada Jepun yang membuat lukisan potret dirinya sendiri dan setelah selesai membuat lukisan 
tersebut, wanita ini membunuh dirinya. 

Belum lagi nak cerita mengenai lukisan yang cukup terkenal di dunia, Mona Lisa. Kalau yang ni dah ramai yang tahu kan?

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Ulasan yang dihantar perlu mempunyai unsur yang positif.

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails